PHOTOCREDITS: UNSPLASH-austin neill

De 31-jarige Bauke solliciteert al een tijdje op vacatures voor HR-medewerker. Hij merkt dat het moeilijk is om op gesprek te komen. Want hoe val je op in een stapel van 170 sollicitatiebrieven? Hij trekt de stoute schoenen aan en maakt een eigen songtekst op ‘Mag ik dan van jou?’ van Claudia de Breij en plaatst het op Facebook.

Het refrein klinkt als volgt:
“Mag ik dan bij jou werken, met veel plezier en zin?
En als ik dan moet leren, investeer jij dan?
Want als ik bij jou mag, reken dan altijd op mij
Bel wanneer je wilt en houd een functie voor mij vrij!”

Filmpje levert 12.000 views op
Tussenstand van zaken: ruim 12.000 views en maar liefst 192 keer gedeeld. Wow! Het leverde Bauke nog geen baan op. Wel véél bekendheid en vergroting van zijn netwerk. Dit vergt lef, ‘out of the box’-denken en gewoon doen. Oké, ik geef toe: niet iedereen zingt als een nachtegaaltje. Waar het vooral om gaat is dat je bedenkt of je jezelf op een andere manier op de markt kunt zetten. Vind je dit lastig? Ik denk graag met je mee. Vraag een gratis adviesgesprek aan.

[Bron: Tubantia]

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★

Mag ik dan bij jou … werken?Ik ben een (muzikale) en ervaren HR medewerker die op zoek is naar een leuke baan! Klinkt onderstaande video je als muziek in de oren? Neem dan snel contact met mij op! #vacatures #HR #solliciteren

Geplaatst door Bauke Wolferink op dinsdag 20 februari 2018