PHOTOCREDITS: UNSPLASH

“Heeft het wel zin om nu recruiters te benaderen op LinkedIn?”, vraagt Simone aan me. Ze is wat aarzelend, omdat ze om zich heen hoort dat veel bedrijven vacatures on hold hebben gezet. Geheel ongelijk heeft ze niet. Iedereen weet dat veel branches getroffen worden door de corona-crisis. Diverse sectoren zoals horeca, cultuur en recreatie staan zwaar onder druk. De werkloosheid neemt toe. Begin dit jaar was er nog krapte op de arbeidsmarkt. De banen lagen nog net niet voor het oprapen. Het ziet er nu anders uit. Dat neemt niet weg, dat je als werkzoekende beslist door moet gaan met actief netwerken.

Juist nu zijn er veel recruiters die meer tijd nemen om online kennis te maken. Via Zoom. Via Microsoft Teams. Via Facetime. Of gewoon via een ‘ouderwets belletje’. Sowieso zijn er veel mensen thuis aan het werk. Dus schakel nu je netwerk in. Pak de telefoon. Stuur een mailtje of appje. Plan een online bijpraatmoment in. Of stel voor om te gaan lunchwandelen. Ook een open sollicitatie kan een ingang zijn om aan tafel te komen bij bedrijven. Er zijn genoeg organisaties die ‘gewoon’ doorgaan met het voeren van sollicitatiegesprekken. De een doet dat online, de ander face-to-face en ook sollicitatiewandelen hoor ik steeds meer voorbijkomen. Dus laat je niet van de wijs brengen door onrustige verhalen om je heen.

Natuurlijk moet je je wel bewust zijn van kansen op de arbeidsmarkt. En op zoek gaan naar kansrijke beroepen, die passen bij jou, jouw kwaliteiten en de activiteiten die jij graag wilt verrichten. Je hoeft beslist niet overal ervaring in te hebben. Een opleiding behoort zeker tot een van de mogelijkheden om een baan te vinden. Ook in deze tijd. Ga vooral praten met uitzendbureaus bij jou in de regio. Denk bijvoorbeeld aan Randstad. Zij zijn volop bezig hun aanbod voor bij- en omscholing op te schroeven en meer mensen om te scholen. Kijk maar eens voor vacatures, kansrijke beroepen en opleidingsmogelijkheden bij Randstad Boost! Schakel ze in, daar zijn ze tenslotte voor.

PS Ook als je zzp’er bent en besluit om toch weer in loondienst te gaan, kan een uitzendbureau je verder helpen. Lees het verhaal van mijn loopbaanklant Esther. Zij runde jarenlang een eigen kapsalon en werkt nu op het hoofdkantoor van Intratuin.