PHOTOCREDITS: UNSPLASH

Ik spreek veel mensen die niet op de juiste plek zitten, ergens zijn ingerold en het liefst iets anders willen gaan doen. Dat geldt niet voor Maxim Winkelaar.👇🏼

“Op een gegeven moment ging mijn zus haar kamer opruimen. Toen kwam er een boekje tevoorschijn. Dat was voor klasgenoten bedoeld. Maar ik was zo brutaal om er wat in te schrijven. Ik was 8 jaar en moest iets invullen bij ‘Beroep: wat wil je worden?’ Architect had ik ingevuld. Toen al was ik ermee bezig. Hoe ik aan het woord ben gekomen? Geen idee. Het is nooit meer uit m’n hoofd gegaan. Het is altijd gebleven.”

Vorige week was Maxim te zien op tv in De Perfecte Verbouwing. Ik zag daar de architect zoals wij hem vorig jaar ook meemaakten: enthousiast, authentiek, creatief en meedenkend met zijn klant.

Sommigen hebben dat: als kind al weten wat je later wilt worden. Mijn zus zei altijd: zuster! Punt. Ruim 35 jaar al zet ze zich met hart en ziel in voor haar patiënten. Daar kon ik vroeger wel eens jaloers op zijn. Want ik wist écht geen antwoord op de vraag: “Wat wil jij later worden als je groot bent?” Uiteindelijk zit ik na een lange hobbelige weg op mijn plek. Zo zie je maar: bij iedereen loopt dat anders‼️

Hoe is dat bij jou? Had jij vroeger een droom? 💭