PHOTOCREDITS: UNSPLASH

‘Practice what you preach!’

Oftewel, als ik mijn klanten adviseer om in beweging te blijven, moet ik dat zelf ook doen.
Want ik houd van mijn vak als loopbaancoach. En ontwikkelingen bijhouden hoort daarbij. Evenals bijscholing en certificering. Ik heb er lol in om mezelf te ontwikkelen. Deze week werd dat bekrachtigd met mijn certificaat voor Register Loopbaanprofessional van Noloc de beroepsvereniging voor loopbaanprofessionals. Blij met deze ‘stempel van vakmanschap’!

Een leven lang leren is een term die zoveel voorbijkomt op de arbeidsmarkt. Ik las laatst nog: ‘In een arbeidsmarkt die steeds sneller verandert, kan je het je eigenlijk niet meer permitteren om maar gewoon te blijven doen wat je altijd al deed. Dat geldt voor bedrijven, maar ook voor werknemers. Zelfs voor ICT’ er of verpleegkundigen.’

Veel medewerkers hebben geen realistisch beeld van hun arbeidsmarktwaarde en staan onvoldoende stil bij de vraag waar ze energie van krijgen en welke richting ze nog meer op kunnen met hun achtergrond en skills. Heb jij plan B al klaarliggen als jouw werk op termijn gaat verdwijnen? Preventieve loopbaanbegeleiding loont! Hulp nodig? Maak nu een afspraak voor een gratis kennismaking.

PS Heb je het verhaal al gelezen van de dokter met de mooie schoenen? Ook hij moet blijven leren om zijn vak goed te kunnen uitoefenen!