PHOTOCREDITS: UNSPLASH/nadine-shaabana

Ik ben een muziekliefhebber en ga graag naar concerten. Zo was ik afgelopen vrijdag bij Bløf in Paradiso. De mannen van Bløf imponeerden weer met een geweldige live performance en een sterk staaltje gitaarwerk! Als klap op de vuurpijl klom Van Dik Hout-zanger Martin Buitenhuis, die in het publiek stond, het podium op om nog een paar noten mee te zingen met zijn eerste bekende single ‘Stil in mij’. Dat de mannen van Bløf er zelf ook lol in hadden bleek wel uit het feit dat ze maar liefst vier keer terugkwamen voor een toegift.

‘Later als ik groter ben’ was een van de nummers die luidkeels werd meegezongen door het enthousiaste publiek. Iedereen heeft zijn eigen beleving bij deze songtekst. Dat is de kracht van de multi-interpretabele en meeslepende teksten van bassist en tekstschrijver Peter Slager.

‘Later als ik groter ben, blijf ik wie ik ben. Later als ik mij herken, weet ik wie ik ben.’

Voor mij betekent deze tekst heel veel. Zeker vanuit mijn rol gezien als loopbaancoach. Want wie je bent en waar je vandaan komt zegt van alles over je persoonlijkheid, drijfveren, waarden en passende werkomgeving. Zo sprak ik laatst iemand die zei: “Die Betuwse nuchterheid heb ik van huis uit meegekregen. Ik ben trots op mijn agrarische afkomst.” Het was zo oprecht en ik bedacht me meteen dat deze persoonlijke uitspraak het haakje was naar zijn loopbaanverhaal en dat hij zijn roots kan gebruiken in zijn onderscheidende communicatie op de arbeidsmarkt.

Volgend jaar vertel ik veel meer over hoe je dit soort haakjes en pareltjes kunt gebruiken bij storytelling, personal branding en loopbaanadvies. Maar nu eerst aftellen naar oudejaarsavond. Op naar een bruisende jaarwisseling met veel werkplezier in 2018!