PHOTOCREDITS: UNSPLASH

“Een irritant mens is een mooi cadeau”, las ik een tijdje geleden op de coachingskalender. Makkelijker gezegd dan gedaan. Je hebt allemaal wel eens dat je je ergert aan een ander. Zo kan ik me grenzeloos irriteren aan arrogante mensen. Mensen die denken alles beter te weten en dat dan ook niet onder stoelen of banken schuiven. Dit zegt iets over mij. Ik kan stiekem wel wat arrogantie gebruiken en ben soms te bescheiden. Tja, ik weet dus dat ik in de spiegel moet kijken als iemand in mijn allergie zit.

Herken je dat? Dat je je ongelofelijk irriteert aan iemand? En vervolgens moet je ook nog met degene samenwerken. Ga er maar aan staan. Hoe ga je daar dan mee om? Heb je wel eens gehoord van het kernkwadrant van Daniel Ofman? Het kernkwadrant geeft inzicht waar je goed in bent en wat je nog te leren hebt. Of je het nou leuk vindt of niet, jij kunt nog heel wat leren van mensen voor wie je allergisch bent.

Het is belangrijk om hierbij stil te staan. Ook tijdens het solliciteren. Vul deze vragen aan met trefwoorden en ontdek naast jouw allergie ook je kwaliteit, valkuil en uitdaging. Werk er op deze manier eens 5 voor jezelf uit. Zo kun je tijdens sollicitatiegesprekken veel gemakkelijker antwoord geven op de vraag wat je sterke en minder sterke kanten zijn. En kun je vanuit je valkuil altijd verwijzen naar je kwaliteit. Tenslotte willen ze jou aannemen vanwege je kwaliteiten, toch?!