PHOTOCREDITS: UNSPLASH justin-luebke-92162

Jeroen vertelde afgelopen week op NPO Radio 1 dat hij 2,5 jaar geleden het roer omgooide. “Het werd tijd om meer naar m’n hart te luisteren. Het vuurtje ging uit en is nu weer helemaal aan.”

Jeroen werkte jarenlang in het verzekeringsvak en wist één ding heel zeker: “Ik wil uit deze pakken-cultuur en wil wat anders. Héél wat anders.” Maar wat dan? Jeroen had geen idee. We zijn het avontuur samen aangegaan en onderzochten al zijn ideeën en dromen. En we keken vooral ook of ze haalbaar waren. Het doel werd kok in een maatschappelijke en sociale omgeving. Al bij zijn tweede sollicitatiegesprek werd hij aangenomen. Hij had géén werkervaring in de horeca of zorg. Géén diploma’s voor kok. Wat had hij dan wel? Enthousiasme, een motivatie die vanuit zijn tenen kwam en een haarscherp toekomstbeeld voor ogen. En niet te vergeten: zijn werkervaring, levenservaring en persoonlijkheid.

Lees zijn verhaal ‘De kok die van elke vreemdeling een kennis maakt’

Jeroen is voor mij het voorbeeld dat ’the sky the limit is’. Mits er een realistisch doel wordt gesteld. Ook in het AD deelde hij zijn ervaringen over zijn bijzondere loopbaanwending. Ik ben een trotse loopbaancoach!

Overweeg jij een carrièreswitch naar de zorg?
Lees dan ook eens het verhaal van Tommie Niessen: na 3 mislukte studies waaronder ICT en marketing koos hij voor de zorg. Met succes. De enthousiaste verpleegkundige timmert flink aan de weg en heeft al bij menig radio- en tv-programma aan tafel gezeten.