PHOTOCREDITS: nordwood-1066398-unsplash

Het is oudjaarsmiddag. De fles bubbels staat koud. De oliebollengeur hangt in de keuken. De hond ligt – nu nog – rustig aan m’n voeten. Ik ben nog even een paar uurtjes aan het werk. De laatste mailtjes wegwerken, het btw-overzicht voor kwartaal vier in orde maken en me wat inlezen voor m’n eerste werkdag in het nieuwe jaar. Tussendoor scrol ik even door Instagram en LinkedIn en check ik wat nieuws. Mijn oog valt op wat interessante tips van gedragsonderzoeker Ben Tiggelaar, die wekelijks een column schrijft over de thema’s loopbaan, leven en leiderschap. Hij heeft 18 lessen voor de lezer verdeeld over reflectie, karakter en verandering. Ik zou zeggen: lees ze vooral zelf even.

Eentje licht ik er toch nog even uit. Nummer 13: “Gebruik het moment. Psychologen noemen dat het ‘fresh start effect’. Een nieuwe week, een nieuwe maand en een nieuw jaar geven je extra motivatie iets te verbeteren.” Da’s een mooie. Ik geloof daar ook in.

Je kunt elk moment in je loopbaan opnieuw beginnen, iets nieuws oppakken – groot of klein – of simpelweg veranderen. Dat heb je zelf in de hand. Mijn motto is niet voor niets: wees ondernemer in je eigen loopbaan. Hoe zou het zijn als je hét moment van 1 januari 2019 gebruikt om verandering in gang te zetten? Dat jij met het nieuwe jaar voor de boeg iets verbetert of anders aanpakt in je werk. Uit je comfortzone stapt en een carrièreswitch maakt. Naar je manager stapt en zegt dat jij project X wilt oppakken. Je aanmeldt voor een cursus om jezelf weer verder te ontwikkelen. Naast je vaste baan je eigen bedrijf opstart. Hoe zou dat zijn? De zaag scherp houden noemen ze dat ook wel. Jezelf uitdagen en dat kunnen kleine stapjes zijn.

Zou jij ook wel zo’n ‘fresh start effect’ willen? En weet je niet waar je moet beginnen? Je bent van harte welkom voor een kennismakingsgesprek. Ik wens je een frisse start voor 2019.